Saturday, 30 March 2013

Pencuri 'Genius'

Nak cerita, internet adalah sumber utama maklumat selain daripada buku. Kenapa begitu? Google adalah jawapannya. Even my question just now also can be answered by Google.

Sedang saya kusyuk membelek-belek facebook(tak tahu nak buat ape pun), terjumpa la 1 post ni berkenaan Galaxy Note seorang gadis yang telah dicuri. Nampak serius kan? Terselit kisah kelakar disebaliknya. Tau tak system 'Dropbox'? Dropbox ney basically nya every file yang link to this system, akan terus disave and transfer to your computer.

So ceritanya, Galaxy Note akak ney adalah system Dropbox tu. Sedang dia transfer barang-barang dalam Dropbox, terjumpa pula gambar 'artis' dua orang. Cute, kacak, bergaya, siapa terpandang pasti tergoda!!


"Nah!! Hambik engkau.. Dah la tangkap gambar dalam toilet, siap posing kiut miut pulak tu. Esh, karang flush dua-dua ney nanti."

Mengikut penjelasan tuannya, sudah la mencuri, casing Galaxy tu pun tak ditukar, maintain dengan pink tu. Betul terserlah kejambuan tu. Tak sedar dah jadi artis facebook. Haha. Kalau ada ternampak kat mana-mana dua orang 'artis' ney, sila inform kan kepada tuan punya Galaxy tu ye..

The Galaxy owner Facebook link : Ranimah Mohd Ramli

Prendre Soin Pour L'instant.. :D

2 comments: