Thursday, 28 March 2013

Facebook diharamkan?

Sedang saya pergi lepak minum dengan kengkawan tadi, pinjam  la newspaper bro kat kedai tu. Tak rasa nak makan tengah hari pula, kenyang lagi makan nasi lemak pagi tadi.

Terselak-selak, ternampak pula topik yang menarik so nak tershare la kan dengan korg. Facebook diharamkan? What the?

"Jangan la.. Friend gua ramai kowt kat facebook tu.. Dah la gua famous kat social network si Mark Zuckerberg tu!!"

This is the actual story from the title above. Actually, ada satu kes unik berlaku kat Canada dimana seorang budak diharamkan menggunakan facebook. Kenapa? Ini disebabkan ugutan bunuh yang dilakukan oleh budak tu terhadap dua orang rakannya. Gaduh disebabkan seorang lelaki dan didakwa gadis itu ingin mencekik mereka hingga mati sekiranya masih berkeras. Kes ini dibawa ke mahkamah dan  keputusannya budak tu diharamkan menggunakan lawan web sosial ney.

Laa.. Sebab laki sorang terus tak dapat main facebook. Hensem sangat ke laki tu, ada macam Justin Bieber tak? Haha.. Eh jap, Justin Bieber tu jantina ape ek?

Apa yang saya dapat lihat disini ialah :


  • Kenapa obses sangat dengan facebook tu? Mati ke kalau tak main facebook?
  • Tak mati bang tapi bende alah tu dah macam penting sekarang ney, to be connected with friends. Okay, so kenapa obses dengan seorang lelaki? Mati ke kalau tak dapat couple dengan die? Ke mamat tu kaya sangat or cinta yang teramat la dalam menusuk kalbu ke mamat tu?
  • Takde la macam tu. Gurau2 je dengan kawan-kawan tu. Social network adalah tempat kita berkenalan dengan rakan baru dan rakan lama. Jangan pula buat perkara seperti itu, kan dah spoil.
  • Isu pasal cintan cintun sebenarnya boleh dibawa berbincang. Discuss secara aman dan tanya pendapat masing-masing.
  • Ugut mengugut, bunuh membunuh ney boleh mendatangkan isu yang besar. Biar awak borak je pun, orang ambil serius. 
  • Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. Ramai lagi lelaki kat luar sana, lagi awesome pun ada. Tunggu je, nanti datang la jodoh tu. Don't worry, be happy. ;)


Gambar Hiasan 

Prendre Soin Pour L'instant.. :D

0 comments:

Post a Comment