Monday, 1 April 2013

Kontroversi Filem 'Amukan Azazil' berhubung babak Remy Ishak dan Diana Danielle

Saya sebenarnya bukan la peminat tegar, fanatik, serta taksub dengan cerita hantu ney sebab bagi saya, jalan cerita hantu ney hampir semuanya sama. Tapi atas sebab kenapa 'Amukan Azazil' ney menarik perhatian saya, there's no big deal actually. Kawan saya ada berlakon extra dalam filem tu so bersungguh suruh saya tengok. Sebagai kawan, saya pun layankan la kehendak famous beliau.

Tup tup, filem ini pun ada juga menimbulkan kontroversi. Kontroversi yang sama pernah saya ceritakan sebelum ini berkenaan filem 'Mencari Cinta' babak antara Rusdi Ramly dan Nora Danish. Kalau belum baca, ney linknya.

Log In Malaysia Celebrity : Kontroversi Rusdi Ramly dan Nora Danish


Bibik-bibik 'indah' antara babak dalam Amukan Azazil.

Tempoh hari, 'happy moment' antara Rusdi Ramly dan Nora Danish. Nampak sinar bahagia di wajah Rusdi Ramly tu. Dah Remy pula mengikut jejak yang sama, cuma tak nampak muka la kan. Tengok Diana pula yang feeling lebih. Sekali lagi mereka berjaya membawa watak yang diberikan.

Macam mana ni? 2 filem dah ada 'Hollywood' moment. Nampak betul nak bersaing dengan industri luar, tapi babak ney je la. Macam-macam komen yang saya dengar, ada yang baik, ada yang buruk, ada yang setuju, ada yang tidak, ada pula yang suruh tambah. Eh, boleh ke?

Ulasan saya tetap sama seperti apa yang saya ulas sebelum ini berkait isu filem Mencari Cinta. Apa-apa pun, mari kita sokong industri filem kita dengan menonton Amukan Azazil di pawagam, secara tidak langsung support kawan saya. Hehe. Bangunkan industri filem tanah air kita, dah nampak sangat excited in competing through the 18sx area.

*Nak tanya, cerita ney dilabelkan sebagai U ke 18SX ke 18PL? Kalau U, saya tak tahu nak cakap ape la kan. Masing-masing punya pendapat yang tersendiri dan mampu berfikir. ;)

Communaute D'esprit.. :D

2 comments:

  1. terukkan filem melayu skrg.. takda scene macam nie pun boleh laku jugak

    ReplyDelete
  2. Ya.. Btul tu.. Kita msyarakat Malaysia ade etika t'sndiri.. Bnyk lg care nak majukan industri kite.. :)

    ReplyDelete