Monday, 6 May 2013

Barisan Nasional menang PRU 13

Assalamualaikum, Wanshang Hao, Good Evening, Apa Khabar, How Are You, and Salam Sejahtera.

Sebentar tadi di TV3, kita dapat dengar pengumuman dan sidang media yang dilakukan oleh Dato' Seri Najib Tun Razak. Apa kesimpulannya? Kesimpulannya, Barisan Nasional mengekalkan takhta sebagai kerajaan untuk tempoh lima tahun yang akan datang dengan kerusi parlimen sebanyak 114 setakat tadi.

Tahniah diucapkan kepada pihak Barisan Nasional kerana berjaya mengekalkan takhta sebagai pemerintah negara yang demokratik ini. Pelbagai janji yang dikemukakan sebelum pilihan raya hendaklah ditunaikan kerana rakyat meletakkan kepercayaan mereka terhadap kamu semua. Pemimpin juga hendaklah mengambil berat atas kebajikan rakyat.

"Mane parti cap cawan aku? Tak announce lagi ni? Xkan kalah kot.."

Haha.. So Parti Dacing menang tampuk pemerintahan Malaysia. Bagaimana pula nasib Pakatan Rakyat? Tenggelam dek arus media, tak dengar langsung news pasal mereka. Saya hanyalah seorang rakyat biasa, apa salahnya berikan sedikit ruang kepada parti Pakatan Rakyat. Kita kan negara demokrasi. :)

Kawan-kawan, PRU 13 hampir melabuhkan tirainya. Bagaimana pendapat korang tentang PRU kali ini? Pelbagai isu yang timbul. Isu ape? Korang semua tahu kan isu ape. Takkan nak saya sebut juge. Huhu. Terlalu banyak isu yang diketengahkan. Walau apa pun yang berlaku, D'Lafee hanya berserah kepada Allah S.W.T., dan kepada agama lain, sama-samalah kita harapkan yang terbaik.

*Tahniah diucapkan kepada Barisan NasionalRupture De L'Electricite.

0 comments:

Post a Comment