Sunday, 5 May 2013

PRU 13

Assalamualaikum, Wanshang Hao, Hai, Good Evening, How Are You, dan Salam Sejahtera.

Lama saya tak update blog. Bukan tak nak update tapi ada sedikit masalah teknikal. Modem rumah saya disambar petir. Baru 2 3 hari lepas je elok.. Huhu.. Anyway, nampaknya hari yang ditunggu-tunggu dah menjelang tiba. PRU 13. Dah macam festival dah bunyinya. Kalah Jom Heboh, tak ke gitu?

Bendera dah merata-rata kita tengok terpacak dan tergantung, poster habis semua tempat dilekat, even kat tandas awam pun ada. Dah macam mana la perasaan orang yang buang air sambil kena tengok poster muka calon tu. Haha. Ideologi setiap parti sudah juga dikemukakan, kempen telah dilakukan secara besar-besaran. Pelbagai topik kita dengar, provokasi dan kontroversi.

"Eh.. Ape ko ingat artis je reti provokasi kontroversi.. Orang politik lagi hebat uolls!!"

Tapi apa pun usaha yang dilakukan, telah tiba harinya dimana bakal pemimpin kita generasi akan datang ditentukan oleh kita sendiri. Bagaimana? Dah decide nak pilih parti mana? Cap cawan ke pinggan?

D'Lafee ingin berpesan kepada kawan-kawan :


  • Jangan lupa pergi mengundi. Undi anda penentu masa depan negara.
  • Jangan jadi pengundi hantu. Perbuatan anda akan merosakkan proses pengundian.
  • Jangan pula pergi bantai nye pengundi hantu tu. Jikalau ada terjumpa mana-mana pengundi hantu, cuba rakamkan situasi itu dan halang secara baik.
  • Jangan pula lagi merosakkan undi. Undilah elok-elok mengikut prosedur yang dituntut.
  • Keadaan pasti meriah atau rancak esok. Berhati-hatilah sesama diri sendiri. 
  • Lagi sekali D'Lafee nak ingatkan, jangan menimbulkan provokasi dan mengganggu pihak parti lain. Kita adalah negara yang demokratik so please respect other's space.
Eh, berapa banyak jangan la. Haha. Itu hanyalah peringatan bersama. Sama-sama kita nantikan keputusan esok.

Une Concurrence Loyale.. :D

0 comments:

Post a Comment