Monday, 2 September 2013

Proposal Got Trashed!

Assalamualaikum, Good evening, Xiawu Hao and Salam Sejahtera.

Selalu kita lihat budaya masyarakat sekarang melamar ditempat terbuka. Mengapa? Ada beberapa sebab mengapa melamar ditempat terbuka menjadi pilihan. Salah satu ialah untuk mewujudkan suasana romantis. Dan lagi, peluang untuk mendengar 'Yes or I do' lebih tinggi. Biasanya orang disekeliling akan memberi sokongan yang padu.



Tapi what if the girl says 'No, I dont, I dont know, or even worse wtf'? Hah.. Inilah yang terjadi. Macam biasa, D'Lafee masih berbelah bahagi samada kesian, terharu, lucu, atau seram. Hai, lamaran kena tolak depan orang ramai, tak seram? Tapi Bro Komen lanyak je.

"Gahaha.. Mamat ni la. Baru 3 bulan woi! Setahun jagung pun belom lagi tu. Kan dah mendapat."

Watch the video here :

video

Moral of the story..

For the guy : Don't rush into things bro. Awak mengambil langkah terburu-buru. At least get to know each other first and see 'the sign'. 

For the girl : Good for you sebab ada pendirian tersendiri dan tidak terpengaruh dengan surroundings. Tapi hempuk dengan mini guitar? Ouch!

Je Suis Desole Pour Vous.. 

0 comments:

Post a Comment