Wednesday, 4 September 2013

Pelajar Sekolah Cuba Bunuh Diri

Assalamualaikum, Good Evening, Xiawu Hao, and Salam Sejahtera.

Sedang kita sibuk dengan perbincangan isu minyak naik dan juga harga barangan pun naik (dah dijangka), timbul pula isu cubaan pelajar untuk membunuh diri.

Kuantan - Pelajar perempuan Tingkatan 1 Sekolah Menengah Tok Sira  parah selepas cubaan membunuh diri dengan terjun dari tingkat 3 bangunan sekolah tidak berjaya. Cubaan ini disifatkan sebagai niat untuk membunuh diri berdasarkan nota yang ditulis di tapak tangan kirinya.

Mangsa sekarang dirawat di Hospital Tengku Ampuan Afzan, Kuantan dan keadaannya stabil. Polis masih menyiasat motif sebenar disebalik kejadian dan akan mengambil keterangan sejurus selepas dia sedar nanti.


Sumber : KOSMO! Online

"Orang tengah duk sibuk isu minyak ni, boleh plak wat drama kat sekolah. Baru tingkatan satu plak tuh! Ini kalau sebab cintan cintun sampai nak bunuh diri bagai, aku lukukan je budak ni."

Adik-adik di luar sana. Walau apa pun yang terjadi, kes buli, putus cinta, tak siap kerja rumah, kena marah, dan lain-lain ingat bahawa "suicide is not even an option" -D'Lafee-. Dalam senarai cara menyelesaikan masalah, bunuh diri tidak sepatutnya tersenarai. Kenapa? Untuk orang Islam, bunuh diri adalah diharamkan sama sekali dan tidak dibenarkan. Adeh. Berat sangat hukuman orang yang bunuh diri ni. Tolong la ye. Elak-elakkan. 

Le Suicide Est Meme Pas Une Option. -D'Lafee-

8 comments:

  1. Allahurabbi...mintak dijauhkan dari anak cucu, keluarga dan umat islam yg lain. islam itu indah. fahami sebab kita di dunia, akan menyebabkan kita waras berfikir. insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. Minta dijauhkan perkara sebegini di masa hadapan..

      Delete
  2. Assalamualaikum..

    Singgah sini..blog yangmenarik. Saya dah follow. Thanks sbb singgah blog saya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.. Hai Nas.. Trima kasih sbb dtg singgah.. :)

      Delete
  3. Slm singgah pg ;)
    dan balas kunjungan.. menarik bLog ni penuh dgn informasi dan isu terkini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai cik Tsania.. Trimas sbb sudi singgah.. Saya akan trus berusaha untuk berkongsi informasi2 dan cerita terkini.

      Delete
  4. Masya-Allah.. risau ngan remaja skrg.. Aduh anak-anakku... Salam ziarah sambil balas kunjungan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la kak. Macam-macam skrg ni.. Minta sgt dijauhkan. Amin.. Btw, terima kasih dtg singgah..

      Delete